Autohuoltopalvelut - sijaisauto veloituksetta huollon ajaksi!

Varaa aika

Meiltä sijaisauto veloituksetta huollon tai korjauksen ajaksi!

Kausihuolto

Kausihuolto (95 €) sisältää meillä seuraavat huoltotyöt sekä tarkistukset:

 • Moottoriöljyn ja suodattimen vaihtotyö (öljyt, suodatin ja öljyproppu/tiiviste veloitetaan erikseen)
 • Vikavalojen tarkistus
 • Pyyhkijöiden ja tuulilasin kunto
 • Lukkojen ja saranoiden voitelu
 • Jarrunesteen tarkistus
 • Jäädytinnesteen pakkaskestävyys
 • Nesteiden lisäys tarvittaessa (jarru, jäähdytin ja pesurit)
 • Apulaitehihnojen tarkistus
 • Ilmansuodattimen kunto (vaihto ja suodatin veloitetaan erikseen)
 • Raitisilmasuodattimen kunto (vaihto ja suodatin veloitetaan erikseen)
 • Polttoainesuodattimen kunto (vaihto ja suodatin veloitetaan erikseen)
 • Sytytystulppien kunto (vaihto ja tulpat veloitetaan erikseen)
 • Akku/lataustesti
 • Renkaiden kunto/rengaspaineet (vararenkaan kunnon tarkistus veloitetaan erikseen)
 • Valojen tarkistus (tarvittaessa tehtävä valojen suuntaus veloitetaan erikseen)
 • Jarrujen tarkistus (levyt, palat, letkut)
 • Nivelien ja alustan tarkistus
 • Huoltovalon nollaus ja huoltokirjan täyttö
Vuosihuollot ja määräaikaishuollot

Meillä onnistuu kaikki vuosi- ja määräaikaishuollot automerkistä riippumatta. Meillä tehdyn huollon jälkeen kaikki valmistajan antamat takuut ovat voimassa. Huollot tehdään aina autonvalmistajan antaman huolto-ohjelman mukaisesti. Annamme huoltotyölle ja asentamillemme osille takuun. Sijaisauto veloituksetta huollon ajaksi!

Ilmastointihuolto

Suljettu ilmastointijärjestelmä ei pysy Suomen oloissa täysin suljettuna. Jopa uusista laitteista karkaa vuosittain 10-15 % kylmäainetta. Syy vuotoon on usein käyttämättömyys. Laitteen tiivisteet vaativat ilmastoinnin käyttöä vähintään kerran kuukaudessa ja tämä ei pohjoisissa sääolosuhteissa normaalisti onnistu mittarin ollessa noin puolet vuodesta pakkasen puolella. Ilmastointi kääntyy pois päältä automaattisesti noin 2-5 asteessa, riippuen laitteesta. Ilmastointijärjestelmä sisältää kaasumaista kylmäainetta, ja kun sitä ei käytetä lainkaan, tiivisteet kuivuvat ja kaasua vuotaa pikkuhiljaa pois.

Lisäksi suuret lämpötilan vaihtelut, tärinät, moottorin liikkeet ja kolarivauriot aiheuttavat sen, että paineessa oleva kaasumainen kylmäaine ei välttämättä pysy järjestelmän sisällä. Kun kylmäainemäärä vähenee, kompressori käy tiheämpään kuin siihen olisi tarvetta. Se taas lisää polttoaineen kulutusta. Huonokuntoinen järjestelmä käyttää moottorin tehoja suotta. Meille on myönnetty Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) lupa ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoon ja korjaukseen.

Ajoneuvovalmistajien suosituksen mukaan ilmastointijärjestelmä on hyvä huoltaa kahden vuoden välein. Meillä onnistuu ilmastoinnin täyttöhuolto sekä vanhalla R134a-kylmäaineella että uudella ympäristöystävällisemmällä R1234yf-kylmäaineella. Ilmastoinnin täyttöhuolto sisältää meillä aina 100 g kylmäainetta, uudet öljyt sekä UV-aineen, jolla mahdollinen vuoto järjestelmässä voidaan paikantaa.

Ilmastoinnin puhdistus/desinfiointi

Ilmastoinnin desinfiointi kannattaa tehdä, jos havaitsee autossa esim. hajuhaittoja, vaikka raitisilmansuodatin on vaihdettu. Sisäkennolle on tällöin muodostunut bakteeripesäkkeitä. Desinfioinnilla neutralisoidaan kennolle kertyneet bakteerit, jonka seurauksena autossa olevat hajuhaitat saadaan poistettua.

Öljynvaihdot

Autonvalmistajat ilmoittavat autoille hyvinkin pitkiä huolto- ja öljynvaihtovälejä, jopa yli 30 000 km. Moottorin kunnon ja pidemmän eliniän varmistamiseksi suosittelemme kuitenkin öljynvaihtoa 10 000 – 15 000 kilometrin välein. Lisäksi suosittelemme, että öljynvaihto suoritetaan moottorin ollessa lämmin, koska tällöin vanha öljy saadaan parhaiten poistettua.

Jakohihnan vaihdot

Jakohihna on kuluva ja vaihdettavissa oleva osa. Sen vaihtoväli autossa on tavallisesti 50 000 – 160 000 kilometriä. Vaihtoväli on ilmoitettu auton käyttöohjeessa. Jakohihnan vaihtamisen yhteydessä kannattaa vaihdattaa samalla mahdollisia muitakin moottorin laitteita uusiin, vaikka ne olisivat ehjiä mm. kiristinrullat ja mahdollisesti vesipumppu. Jakohihnan ulkonäöstä ei kuitenkaan aina voi päätellä mitään ja ehjännäköinenkin hihna voi rikkoutua, ellei hihnanvaihdosta huolehdita auton huolto-ohjelman mukaisesti. Sijaisauto veloituksetta huollon ajaksi!

Jakohihnan rikkoutuminen voi aiheuttaa moottorissa suurta tuhoa ja aiheuttaa kalliin remontin. Yleisin vika hihnassa on hampaiden liiallisesta kulumisesta johtuva hihnan luistaminen, hihnan varsinainen katkeaminen on hyvin epätavallista.

Jarrupalojen ja -levyjen vaihdot

Turvallisuuden kannalta auton jarrut ovat yksi tärkeimmistä varusteista, joten niiden kunnosta kannattaa pitää huolta. Normaalista kulumisesta johtuvan jarrupalojen ja jarrulevyjen vaihdon lisäksi huomiota vaatii erityisesti Suomen olosuhteissa jarrujen taipumus jumiintua. Jarrupalojen liukupinnoille ja liukutappeihin sekä jarrumäntiin kertyy likaa ja ruostetta, joka aiheuttaa sen, että jarrupalat eivät enää palaudu jarrutuksen jälkeen kunnolla. Jarrupalat jäävät hankaamaan jarrulevyä vasten, joka kuumentaa jarruja turhaan, ja kuluttaa jarruosia tavallista nopeammin.

Jarruhuollossa jarrupalat ja liukutapit irrotetaan, puhdistetaan huolella, ja kaikki liukupinnat voidellaan rasvalla, joka ehkäisee ruostumista. Jarrujen kunto tarkistetaan myös samalla, ja esimerkiksi jumittava jarrusatulan mäntä voidaan huomata, ennen kuin se aiheuttaa muita ongelmia.

Katsastustarkastus

Katsastustarkastuksemme sisältää jarrujen tarkastuksen, pakokaasumittauksen, OBD-testin sekä muut katsastuksessa läpikäytävät kohdat, esim. alustan nivelien tarkastuksen. Voimme myös käyttää auton katsastuksessa puolestasi.

Nelipyöräsuuntaukset

Ohjauskulmat on hyvä tarkistuttaa vähintään kerran vuodessa renkaiden vaihdon yhteydessä. Nelipyöräsuuntaus on syytä tehdä myös silloin, jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai renkaaseen on kohdistunut kova isku. Ohjauskulmien säädöllä voidaan vähentää renkaiden epätasaista kulumista ja parantaa auton ajettavuutta. Mikäli säätöjä ei tehdä, renkaat voivat kulua käyttökelvottomiksi hyvinkin nopeasti. Alustasarjan asennuksen jälkeen nelipyöräsuuntaus on äärimmäisen tärkeä auton ajo-ominaisuuksien ja renkaiden kulumisen kannalta.

Nelipyöräsuuntauksen aikana mittaamme autosi pyörien ohjauskulmat ja vertaamme mittaustulosta valmistajan merkkikohtaisiin normiarvoihin. Jos mittaustuloksissa on eroavaisuuksia autosi ohjauskulmat säädetään valmistajan antamiin normiarvoihin.

Diagnostiikkapalvelut

Meillä on käytössä nykyaikainen BOSCH-diagnostiikkalaitteisto, jolla saadaan vikakoodit luettua ja tehtyä asianmukainen diagnoosi.

Autosähkötyöt

Ammattitaitoinen henkilökuntamme suorittaa kaikki autosähkötyöt automerkistä riippumatta.

Ajovalojen kunnostus

Ajovalojen kunnostushuolto

Autojen muovipintaiset ajovaloumpiot sumentuvat ja naarmuuntuvat ajanmittaan. Umpion maitomainen pinta johtuu etupäässä UV-säteilyn muoveja ikäännyttävästä vaikutuksesta. Ajovalojen kyky valaista tietä heikkenee ja näkyvyys pimeällä huononee.

Ajovalojen kunnostushuollolla saadaan poistettua umpioista naarmut ja värjäymät sekä kiillotettua kulahtaneet umpiot jälleen kirkkaiksi. Tekemässämme kunnostushuollossa umpiot myös pinnoitetaan lopuksi, mikä lisää niiden käyttöikää. Alta löytyy yksi esimerkki meillä tehdystä ajovalojen kunnostuksesta.

ajovalojen kiillotus tampere

Automaattivaihteiston öljynvaihto ja huoltopalvelu

Meillä käytettävässä BG Automaattivaihteiston huoltopalvelussa automaatti-, DSG- ja CVT-vaihteistot puhdistetaan huippuluokan BG PXT™ Performance Exchange™ -vaihteistojen huoltolaitteella ja erillisen puhdistuskemikaalin avulla. Huoltopalvelussa ylimääräistä öljyä ei käytetä järjestelmän huuhteluun, joka säästää sekä rahaa että luontoa.

Huoltolaite vaihtaa vaihteistosta kaiken öljyn 100 %:sti, kun perinteisellä valutusmenetelmällä saadaan vaihdettua parhaimmillaan vain 30-40%. Huollon jälkeen automaattivaihteistoöljyn sekaan lisätään laitteen avulla automaattivaihteiston öljyntehostaja-ainetta, joka pidentää vaihteistoöljyn käyttöikää ja suojaa vaihteistoa pidempään. Lue tästä lisää automaattivaihteiston huoltopalvelustamme.

Sijaisauto veloituksetta huollon ajaksi!

DPF ja päästöjärjestelmän kunnostushuolto

BG DPF & Päästöjärjestelmän huollossa pakokaasujärjestelmä puhdistetaan käyttämällä laitetta, joka käynnistää regeneroinnin ja kontrolloi sitä. BG Premium Dieselhuolto täydentää huollon vähentämällä DPF-suodattimen taipumusta tukkeentua noesta ja mahdollistamalla auton oman järjestelmän käynnistämien puhtaaksipolttojen tapahtumisen.

Sijaisauto veloituksetta huollon ajaksi!

 

Ominaisuudet:

 • Puhdistaa ilmanottojärjestelmän
 • Puhdistaa päästöjärjestelmän
 • Käynnistää DPF-regeneroinnin ja kontrolloi sitä

Edut:

 • Palauttaa polttoainetaloudellisuuden
 • Vähentää päästöjä
 • Palauttaa hiukkassuodattimen tehokkuuden
 • Palauttaa moottorin tehon ja suorituskyvyn
 • Pidentää turbon ja hiukkassuodattimen käyttöikää

Lue tästä lisää DPF ja päästöjärjestelmän kunnostushuollosta.

BG Performance öljyhuolto moottorille

BG Performance huollossa puhdistetaan auton polttoainejärjestelmä sekä moottori ”polttoainesäiliöstä pakoputkeen”. BG Performance huolto soveltuu sekä bensiini- että dieselmoottoreille. Molemmille moottorityypeille löytyy omat aineensa. Huollossa käytetään eri puhdistusaineita sekä moottorille että polttoainejärjestelmälle ja uuteen öljyyn lisätään tehostaja-aine.

BG Performance huolto tyhjentää hiilikarstan venttiileistä ja suuttimista, poistaa lietteen sekä karstan moottorista ja palauttaa moottorin puristuspaineet. Huolto parantaa ajettavuutta ja lisää öljyn tehokkuutta. Ilmanotto toimii paremmin, tyhjäkäynti tasaantuu ja on hiljaisempi sekä kaiken kaikkiaan moottorin reagointi paranee. BG Performance huolto palauttaa autosi tehot, laskee päästöjä ja pienentää polttoaineen kulutusta eli säästät selvää rahaa.

Ominaisuudet:

 • Poistaa karstaa venttiileistä ja palotiloista
 • Liuottaa likaa ja hartsia
 • Irrottaa vaikeasti puhdistettavat öljyn jäämät
 • Puhdistaa bensiinillä toimivan suorasuihkutusmoottorin mikrotarkat kanavat
 • Palauttaa moottorin käynnin tasaisuuden ja tehon ennalleen
 • Pidentää sytytystulppien käyttöikää
 • Parantaa moottorin puristuksia

Edut:

 • Valmistajan määrittämiin arvoihin palautunut polttoainetehokkuus
 • Moottorin luotettava suorituskyky
 • Rahansäästö polttoainekuluissa

Lue tästä lisää BG Performance huollostamme.

Rengaspalvelut ja rengashotelli – First Stop Tampere

Meiltä löytyy saman katon alta First Stop Tampere -rengasliike ja -rengashotelli. Teemme ammattitaidolla vannetyöt, renkaiden vaihdot, tasapainotukset ja renkaiden paikkaukset. Edustamamme merkit ovat tunnettuja rengasmerkkejä kuten Bridgestone, Firestone, Nokian, Dayton, Seiberling muutamia mainitaksemme.

Meiltä löytyy myös rengashotelli. Jättäessäsi renkaat meille säilytykseen, varmistat että renkaasi ovat käyttökuntoiset seuraavankin kauden sekä ennen kaikkea sen että asuinpaikkasi varastossa ei ole turhaa palokuormaa, joka aiheuttaa palotapauksissa erittäin suuren riskin suuronnettomuudelle.

Lisätietoja First Stop Tampereen -palveluista tästä linkistä.

Tuulilasin vaihdot ja iskemäkorjaukset - Tampereen Autolasipalvelu

Meiltä löytyy kätevästi saman katon alta myös tuulilasien vaihtoihin ja iskemäkorjauksiin erikoistunut autolasiliike Tampereen Autolasipalvelu Oy, joka on vakuutusyhtiöiden virallisesti hyväksymä autolasiliike. Tuulilasien vaihtoja ja korjauksia tehdään vankalla ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Yritys on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Tuulilasin vaihtotyölle annamme 3 vuoden takuun ja iskemäkorjauksille 1 vuoden takuun. Sijaisauto veloituksetta tuulilasin vaihdon ajaksi!

Tutustu tarkemmin tuulilasinvaihto- ja iskemäkorjaustoimintaamme tästä linkistä.

Auton akut ja asennus - Epilän Akkumyynti

Meiltä löytyy lisäksi saman katon alta auton akkuihin erikoistunut liike, Epilän Akkumyynti. Varastostamme löytyy kattava valikoima Vartan akkuja 2 vuoden takuulla. Liikkuva akkujen asennuspalvelumme tulee halutessasi paikan päälle asentamaan uuden akun.

Tiesithän, että akkua ei tulisi uudempiin autoihin vaihtaa itse. Vaihtohetkellä autoon tulee antaa sijaisvirtaa, jotta vältytään esim. ajotietokonevauriolta.

Lisätietoja tästä linkistä.