Huoltopalvelut

Vuosihuollot ja määräaikaishuollot
Meillä onnistuu kaikki vuosi- ja määräaikaishuollot automerkistä riippumatta. Meillä tehdyn huollon jälkeen kaikki valmistajan antamat takuut ovat voimassa. Huollot tehdään aina autonvalmistajan antaman huolto-ohjelman mukaisesti. Annamme huoltotyölle ja asentamillemme osille takuun.
Kausihuollot

Kausihuolto sisältää seuraavat huoltotyöt sekä tarkastukset

Huoltotyöt

 • Moottoriöljyn ja suodattimen vaihtotyön (sisältää 4 litraa normaali 5W-40 öljyä, erikoisöljyissä, esim. LongLife ESP, veloitetaan hinnan erotus sekä suodatin erikseen)
 • Akkutesti
 • Jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden tarkistus
 • Jarrujärjestelmän nestemäärän tarkastus ja tarvittaessa lisäys
 • Lasin- ja valonpesimet tarkastus ja pesunesteen lisäys tarvittaessa
 • Laitteistot: mahdollisten vuotojen, rakenneosien ja johtojen silmämääräinen tarkastus
 • Nesteiden kunnon ja tason tarkastus
 • Apulaitehihnan kunnon tarkastus
 • Äänimerkki, kaukovalovilkku, merkkivalot, symbolien valaistus ja sisävalot
 • Lasinpyyhkimien toiminnan tarkastus sekä pyyhkijän sulkien tarkastus
 • Ulkovalojen toiminnan tarkastus
 • Mittariston huoltoilmaisimen nollaus
 • Valojen suuntauksen tarkistus sekä tarvittaessa säätö
 • Sytystulppien ja moottorin ilmansuodattimen vaihto tarvittaessa (osat veloitetaan erikseen)

Pyörät ja jarrujen toiminnan tarkastus

 • Renkaiden vaurioiden, murtumien tarkastus sekä rengaspaineiden ja -kunnon tarkastus
 • Jarrupalojen sekä jarrulevyjen vahvuuden tarkastus
 • Jarrujen tarkastus koeajolla
 • Seisontajarrun tarkastus

Auton alusta

 • Kaikkien näkyvien osien vuotojen ja vaurioiden tarkastaminen
 • Alustan nivelien välyksien tarkastus sekä kumisuojusten tarkastus
Diagnostiikkapalvelut
Meillä on käytössä nykyaikainen BOSCH-diagnostiikkalaitteisto, jolla saadaan vikakoodit luettua ja tehtyä asianmukainen diagnoosi.
Autosähkötyöt
Ammattitaitoinen henkilökuntamme suorittaa kaikki autosähkötyöt automerkistä riippumatta.
Öljynvaihdot
Autonvalmistajat ilmoittavat autoille hyvinkin pitkiä huolto- ja öljynvaihtovälejä, jopa yli 30 000 km. Moottorin kunnon ja pidemmän eliniän varmistamiseksi suosittelemme kuitenkin öljynvaihtoa 10 000 – 15 000 kilometrin välein. Lisäksi suosittelemme, että öljynvaihto suoritetaan moottorin ollessa lämmin, koska tällöin öljy saadaan parhaiten poistettua.
Jakohihnan vaihto
Jakohihna on kuluva ja vaihdettavissa oleva osa. Sen vaihtoväli autossa on tavallisesti 50 000 – 160 000 kilometriä. Vaihtoväli on ilmoitettu auton käyttöohjeessa. Jakohihnan vaihtamisen yhteydessä kannattaa vaihdattaa samalla mahdollisia muitakin moottorin laitteita uusiin, vaikka ne olisivat ehjiä mm. kiristinrullat ja mahdollisesti vesipumppu. Jakohihnan ulkonäöstä ei kuitenkaan aina voi päätellä mitään ja ehjännäköinenkin hihna voi rikkoutua, ellei hihnanvaihdosta huolehdita auton huolto-ohjelman mukaisesti. Jakohihnan rikkoutuminen voi aiheuttaa moottorissa suurta tuhoa ja aiheuttaa kalliin remontin. Yleisin vika hihnassa on hampaiden liiallisesta kulumisesta johtuva hihnan luistaminen, hihnan varsinainen katkeaminen on hyvin epätavallista.
Jarruhuolto

Turvallisuuden kannalta auton jarrut ovat yksi tärkeimmistä varusteista, joten niiden kunnosta kannattaa pitää huolta. Normaalista kulumisesta johtuvan jarrupalojen ja jarrulevyjen vaihdon lisäksi huomiota vaatii erityisesti Suomen olosuhteissa jarrujen taipumus jumiintua. Jarrupalojen liukupinnoille ja liukutappeihin sekä jarrumäntiin kertyy likaa ja ruostetta, joka aiheuttaa sen, että jarrupalat eivät enää palaudu jarrutuksen jälkeen kunnolla. Jarrupalat jäävät hankaamaan jarrulevyä vasten, joka kuumentaa jarruja turhaan, ja kuluttaa jarruosia tavallista nopeammin.

Jarruhuollossa jarrupalat ja liukutapit irrotetaan, puhdistetaan huolella, ja kaikki liukupinnat voidellaan rasvalla, joka ehkäisee ruostumista. Jarrujen kunto tarkistetaan myös samalla, ja esimerkiksi jumittava jarrusatulan mäntä voidaan huomata, ennen kuin se aiheuttaa muita ongelmia.

Ilmastointihuolto
Suljettu ilmastointijärjestelmä ei pysy Suomen oloissa täysin suljettuna. Jopa uusista laitteista karkaa vuosittain 10-15 % kylmäainetta. Siksi ilmastointilaitteille suositellaan vuosittaista huoltoa. Syy vuotoon on usein käyttämättömyys. Laitteen tiivisteet vaativat ilmastoinnin käyttöä vähintään kerran kuukaudessa ja tämä ei pohjoisissa sääolosuhteissa normaalisti onnistu mittarin ollessa noin puolet vuodesta pakkasen puolella. Ilmastointi kääntyy pois päältä automaattisesti noin 2-5 asteessa, riippuen laitteesta. Laite sisältää kaasumaista ainetta, ja kun sitä ei käytetä lainkaan, tiivisteet kuivuvat ja kaasua vuotaa pikkuhiljaa pois. Lisäksi suuret lämpötilan vaihtelut, tärinät, moottorin liikkeet ja kolarivauriot aiheuttavat sen, että paineessa oleva kaasumainen kylmäaine ei välttämättä pysy järjestelmän sisällä. Kun kylmäainemäärä vähenee, kompressori käy tiheämpään kuin siihen olisi tarvetta. Se taas lisää polttoaineen kulutusta. Huonokuntoinen järjestelmä käyttää moottorin tehoja suotta. Meille on myönnetty Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) lupa ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoon ja korjaukseen.
Rengaspalvelut ja rengashotelli – First Stop Tampere

Meiltä löytyy saman katon alta First Stop Tampere -rengasliike ja -rengashotelli. Teemme ammattitaidolla vannetyöt, renkaiden vaihdot, tasapainotukset ja renkaiden paikkaukset. Edustamamme merkit ovat tunnettuja rengasmerkkejä kuten Bridgestone, Firestone, Nokian, Dayton, Seiberling muutamia mainitaksemme.

Meiltä löytyy myös rengashotelli. Jättäessäsi renkaat meille säilytykseen, varmistat että renkaasi ovat käyttökuntoiset seuraavankin kauden sekä ennen kaikkea sen että asuinpaikkasi varastossa ei ole turhaa palokuormaa, joka aiheuttaa palotapauksissa erittäin suuren riskin suuronnettomuudelle.

Lisätietoja First Stop Tampereen -palveluista tästä linkistä.

Nelipyöräsuuntaukset

Ohjauskulmat on hyvä tarkistuttaa vähintään kerran vuodessa renkaiden vaihdon yhteydessä. Nelipyöräsuuntaus on syytä tehdä myös silloin, jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai renkaaseen on kohdistunut kova isku. Ohjauskulmien säädöllä voidaan vähentää renkaiden epätasaista kulumista ja parantaa auton ajettavuutta. Mikäli säätöjä ei tehdä, renkaat voivat kulua käyttökelvottomiksi hyvinkin nopeasti. Alustasarjan asennuksen jälkeen nelipyöräsuuntaus on äärimmäisen tärkeä auton ajo-ominaisuuksien ja renkaiden kulumisen kannalta.

Nelipyöräsuuntauksen aikana mittaamme autosi pyörien ohjauskulmat ja vertaamme mittaustulosta valmistajan merkkikohtaisiin normiarvoihin. Jos mittaustuloksissa on eroavaisuuksia autosi ohjauskulmat säädetään valmistajan antamiin normiarvoihin.

Katsastustarkastus
Katsastustarkastuksemme sisältää jarrujen tarkastuksen, pakokaasumittauksen, OBD-testin sekä muut katsastuksessa läpikäytävät kohdat, esim. alustan nivelien tarkastuksen. Voimme myös käyttää auton katsastuksessa puolestasi.
BG-Huoltopalvelut
BG-Huoltopalvelumme kattavat BG Premiumhuollon, DPF ja päästöjärjestelmän kunnostushuollon sekä automaattivaihteistonhuollon. Lisätietoja BG-Huoltopalveluistamme tästä linkistä.
Tuulilasin vaihdot ja iskemäkorjaukset

Meiltä löytyy kätevästi saman katon alta myös tuulilasien vaihtoihin ja iskemäkorjauksiin erikoistunut autolasiliike Tampereen Autolasipalvelu Oy, joka on vakuutusyhtiöiden virallisesti hyväksymä autolasiliike. Tuulilasien vaihtoja ja korjauksia tehdään vankalla ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Yritys on toiminut vuodesta 1994 lähtien.

Korjattavissa olevat tuulilasin kiveniskemät ja halkeamat korjataan Glass-Medic System -menetelmällä. Meiltä onnistuu myös työkonelasien valmistuttaminen mittojen mukaan. Tuulilasin vaihtotyölle annamme 3 vuoden takuun ja iskemäkorjauksille 1 vuoden takuun.

Tutustu tarkemmin tuulilasinvaihto- ja iskemäkorjaustoimintaamme tästä linkistä.

Auton akut ja asennus

Meiltä löytyy lisäksi saman katon alta auton akkuihin erikoistunut liike, Epilän Akkumyynti. Varastostamme löytyy kattava valikoima Vartan akkuja 2 vuoden takuulla. Luonnollisesti meiltä löytyy akut myös raskaaseen kalustoon. Liikkuva akkujen asennuspalvelumme tulee halutessasi paikan päälle asentamaan uuden akun. Myös raskas kalusto. Kysy lisätietoja!

Tiesithän, että akkua ei tulisi uudempiin autoihin vaihtaa itse. Vaihtohetkellä autoon tulee antaa sijaisvirtaa, jotta vältytään esim. ajotietokonevauriolta.

Lisätietoja tästä linkistä.