Kesärenkaat

Varaa aika
Hyvien kesärenkaiden merkitys

Hyvien kesärenkaiden merkitys korostuu sadekelillä

Renkaiden kunto on syytä tarkistaa aina renkaiden vaihdon yhteydessä. Hyvien kesärenkaiden merkitys korostuu etenkin sadekelillä, kun renkaan kosketuspinta tiehen voi kadota yllättäen lähes olemattomaksi. Kulutuspinnan vähimmäisurasyvyys on lain mukaan kesärenkaille 1,6 mm. Vesiliirron riski kasvaa kuitenkin merkittävästi, jos urasyvyys on alle 4 mm. Tällöin myös jarrutusmatka pitenee ja auto lähtee helpommin sivuluisuun. Renkaiden urasyvyyden voi mitata helposti kahden euron kolikolla. Jos kolikon hopeanvärinen reunus uppoaa kokonaan renkaan uraan, on urasyvyys yli 4 milliä ja rengas on urasyvyyden puolesta vielä kelvollinen.

Renkaan valmistusajankohta on myös hyvä tarkistaa. Renkaan valmistuskuukausi ja vuosi on aina merkattu sen kylkeen, samoin kuin renkaan koko. Renkaan käyttöiäksi suositellaan enintään 6 vuotta. Lisäksi kerran kuukaudessa olisi hyvä tarkistaa rengaspaineet, sillä alipaineiset renkaat lisäävät polttoaineen kulutusta, kuluvat nopeammin ja heikentävät merkittävästi auton käsiteltävyyttä.

Bridgestone Turanza T005 DriveGuard

Bridgestone Turanza T005 DriveGuard – Matkasi ei katkea rengasrikkoon!

Rengas puhkeaa aina huonoon aikaan hankalassa paikassa. Normaalin renkaan puhkeaminen on vaarallinen tilanne. Bridgestone on kehittänyt uutuusrenkaan Turanza T005 DriveGuardin, joka mahdollistaa 80 km ajon rengasrikon sattuessa. Renkaan puhkeaminen ei aiheuta auton hallinnan menetystä eikä sinun tarvitse vaihtaa rengasta tien päällä. Turanza T005 DriveGuard -rengas on suunniteltu pysymään vanteella niin ettet menetä autosi hallintaa.

Bridgestone Turanza T005 DriveGuard

Bridgestone Turanza T005 DriveGuard

Renkaan puhjettua voit jatkaa matkaasi maksimissaan 80km/h nopeudella 80 km matkan. DriveGuardin vahvistetut kyljet pitävät sinut tiellä ja voit ajaa turvallisesti rengasliikkeeseen. DriveGuard -renkaat voidaan asentaa autoon, jossa on TPMS-rengaspaineen valvontajärjestelmä. Renkaan ilmanpaineen laskiessa järjestelmä varoittaa rengasrikosta ja voit ajaa turvallisesti vielä 80 km matkan.

Bridgestone Turanza T005 DriveGuard

 

 

Bridgestone DriveGuard suojaa sinua kaikenlaisilta rengasrikoilta – ei ole merkitystä mikä renkaan puhkaisee.

Bridgestone Turanza T005 Driveguard

 

 

 

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 on loistovalinta kuljettajille, jotka edellyttävät huippuluokan hallintaa haastavissa ajo-olosuhteissa. Se takaa luokkansa parhaan jarrutuskyvyn ja pidon, myös sateisina päivinä. Voit luottaa Bridgestonen suorituskykyyn, sillä sen avulla hallitset ajoneuvosi, missä tahansa ajatkin – olipa sitten kyseessä maantieajo tai odottamattomat jarrutukset kaupunkiliikenteessä. Mukavuus, kestävyys ja turvallisuus ovat Turanza T005 -kesärenkaassa täydellisessä tasapainossa.

Bridgestone Turanza T005

Luokkansa parhaat märkäominaisuudet

 • Parhaaksi luokiteltu rengas jarrutus- ja kaarrepidon osalta märissä olosuhteissa

Erinomaiset rengasmerkinnät

 • EU-rengasmerkintä A märkäpidosta ja B vierintävastuksesta

Pitkä käyttöikä

 • Merkittävästi edeltäjäänsä pidempi käyttöikä

 

Bridgestone Weather Control A005

Bridgestone Weather Control A005

Bridgestonen kehittämä Weather Control A005 on turvallisuutta, suorituskykyä ja tehokkuutta ympäri vuoden tarjoava rengas, joka on myös erittäin miellyttävä ajettava.

Bridgestone Weathercontrol A005

Bridgestone A005 -rengas on tarjolla henkilö-, SUV- ja nelivetoautoihin. Siinä on luokkansa paras märkäpitoindeksi ja e

rittäin hyvä suorituskyky lumessa. Renkaalla on lisäksi pitkä käyttöikä, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa samat reilut ajokilometrit kuin ensiluokkaiset Bridgestone-kesärenkaat.

Bridgestone A005 on luotettava rengas, joka on erinomainen hallittava vaikeissakin olosuhteissa. Matkanteko on turvallista ympäri vuoden, säästä riippumatta.

A005 rengas on ”All Weather” rengas, joka soveltuu kaikkiin keleihin, myös kevyeen lumisateeseen ja loskaan. Parhaimmillaan rengas on Suomen huonokuntoisilla asfalttiteillä ollen hiljainen rengas ja erittäin mukava rengas ajaa huonokuntoisilla Suomen teillä.

A005 rengas on Suomessa tehtyjen kulutustestien mukaan myös erittäin kestävä rengaskilometrisuoritetta mitattaessa. Rengas on myös ”3PMSF” merkitty (3 peak Mountain Snow Flake) joka tulevassa uudistuneessa talvirengaslainsäädännössä on laillinen rengas myös Suomen talvessa.

Emme kuitenkaan suosittele A005 rengasta koviin talviolosuhteisiin, mutta kevyestä lumisateesta ja loskasta rengas selviytyy vielä hienosti.

 

Firestone Roadhawk

Firestone Roadhawk

Renkaiden suorituskyky yleensä laskee ajan myötä. Firestone Roadhawk säilyttää suorituskykynsä kaikenlaisissa tieolosuhteissa, joissa mm. sadekeli, ruuhkainen liikenne, äkkijarrutukset ja moottoritienopeudet ovat tuttuja haasteita. Voit luottaa siihen, että renkaasi toimivat koko käyttöikänsä juuri niin kuin uutenakin.

Firestone Roadhawk

Ainutlaatuisen pintakuvion, kumiseoksen ja muotoilun ansiosta Roadhawk peittoaa kilpailijansa märällä, kun ajokilometrejä on takana 20 000 km. Firestone Roadhawk tarjoaa siis luokkansa parhaan märkäpidon ja hallinnan. Kun siihen lisää vielä yli 100 vuoden kokemuksen laaturenkaiden valmistamisesta, voit olla varma täydellisestä valinnasta melkein mihin tahansa ajotarpeeseen.

 • Luokkansa paras märkäpito
 • Luokkansa paras jarrutus kuivalla
 • Suorituskyky säilyy pidempään

 

 

Hankook Ventus Prime 3

Hankook Ventus Prime3 voitti AutoBild-lehden numerossa 5/2018 julkaistun kesärengastestin, jossa laitettiin 51 rengasvalmistajan renkaat paremmuusjärjestykseen.Hankook Ventus Prime3

“Testivoittaja, jolla on esimerkilliset ajo-ominaisuudet sekä märällä että kuivalla ajoalustalla, lyhyet jarrutusmatkat märällä ja kuivalla, miellyttävä ajomukavuus sekä hyvä hinnan ja suorituskyvyn suhde.”

Parempi kuivan kelin ajettavuus

 • Moottoripyöränrenkaista tuttu hydridikumiseos
 • Ripojen laidoilla keskenään erilainen kumiseos
 • Kulutuspinnan pitkittäisuramuotoilulla saavutetaan aiempaa pienempi vierintävastus

Huippusuorituskyky ja turvallisuus

 • Erinomaiset turvallisuus- ja suorituskykyominaisuudet
 • VAI-järjestelmän ansiosta pyörien suuntaus on helppo tarkastaa silmämääräisesti
 • Kehityksen huippua edustava ajomukavuus

Optimoitu märkäjarrutuskyky

 • Leveät pitkittäisurat poistavat veden nopeasti renkaan alta
 • Urien viisteiden ansiosta saavutetaan parempi ohjautuvuus märällä kelillä

Ensiasennusrenkaana mm. Porche Macan, MB GLC