Kesärenkaat

Kaikki parhaat rengasmerkit henkilö-, paketti- ja maastoautoihin
Varaa aika
Hyvien kesärenkaiden merkitys

Hyvien kesärenkaiden merkitys korostuu sadekelillä

Renkaiden kunto on syytä tarkistaa aina renkaiden vaihdon yhteydessä. Hyvien kesärenkaiden merkitys korostuu etenkin sadekelillä, kun renkaan kosketuspinta tiehen voi kadota yllättäen lähes olemattomaksi. Kulutuspinnan vähimmäisurasyvyys on lain mukaan kesärenkaille 1,6 mm. Vesiliirron riski kasvaa kuitenkin merkittävästi, jos urasyvyys on alle 4 mm. Tällöin myös jarrutusmatka pitenee ja auto lähtee helpommin sivuluisuun. Renkaiden urasyvyyden voi mitata helposti kahden euron kolikolla. Jos kolikon hopeanvärinen reunus uppoaa kokonaan renkaan uraan, on urasyvyys yli 4 milliä ja rengas on urasyvyyden puolesta vielä kelvollinen.

Renkaan valmistusajankohta on myös hyvä tarkistaa. Renkaan valmistuskuukausi ja vuosi on aina merkattu sen kylkeen, samoin kuin renkaan koko. Renkaan käyttöiäksi suositellaan enintään 6 vuotta. Lisäksi kerran kuukaudessa olisi hyvä tarkistaa rengaspaineet, sillä alipaineiset renkaat lisäävät polttoaineen kulutusta, kuluvat nopeammin ja heikentävät merkittävästi auton käsiteltävyyttä.

Bridgestone Turanza 6 UUTUUS! - henkilöautot ja SUV/maastoautot

Bridgestone Turanza 6 – UUTUUS!

Bridgestonen uusi Turanza 6 rengas täyttää ja ylittää kaikki odotukset, jopa märissä olosuhteissa, haastoipa renkaan sitten moottoritien kaarteissa tai äkkijarrutuksessa. Turanza 6 on suunniteltu myös sähköautojen erityisvaatimusten mukaisesti.

Luokkansa paras suorituskyky märällä

Bridgestone Turanza 6 uutuusrenkaalla on luokkansa paras suorituskyky märällä. Turanza 6 on paras kaarreajossa märällä ja omaa erinomaiset suoraanajo-ominaisuudet märällä. EU- rengasmerkinnässä Turanza 6 saavutti joko A tai B -luokituksen.

Ylivoimainen kilometritulos

Turanza 6 on 22% parempi verrattuna testejä voittaneeseen edeltäjäänsä Turanza T005:teen.

Turanza 6 -renkailla ajat pidempään. Eripituiset kuviopalat renkaan keskiosassa ja olka-alueella vähentävät kuviopalojen keskinäistä luistoa edeltäjäänsä verrattuna.

Leveämpi profiili jakaa paineen tasaisemmin, jolloin renkaan kuluminen on tasaisempaa. Leveämmät rivat optimoivat leikkausrasituksen ja vähentävät luistoa. Kaksikulmaiset siksak-kuvioiset 3D-lamellit: lukitusmekanismi lisää kuvion jäykkyyttä ja vähentää luistoa edeltäjään verrattuna.

 

 

Parempi polttoaine-/energiatehokkuus

Uudella Bridgestone Turanza 6 -renkaalla on 4 % pienempi vierintävastus verrattuna edeltäjäänsä Turanza T005:teen, mikä tarkoittaa entistä edullisempia ajokilometrejä.

Uudistunut urakuvio: Aerodynaamisesti muotoiltu vannesuoja estää terävät kaarevuuden muutokset ja pienentää ilmanvastusta.

Alhaisempi vierintävastus: Uudet ohuet runkokudos- ja pintakerrokset vähentävät renkaan painoa.

 

ENLITEN logo SÄHKÖAUTOVALMIUS: Sähköautojen erityisvaatimuksiin suunniteltu rengas.

Bridgestone Turanza T005 - henkilöautot ja SUV/maastoautot

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 on loistovalinta kuljettajille, jotka edellyttävät huippuluokan hallintaa haastavissa ajo-olosuhteissa. Se takaa luokkansa parhaan jarrutuskyvyn ja pidon, myös sateisina päivinä. Voit luottaa Bridgestonen suorituskykyyn, sillä sen avulla hallitset ajoneuvosi, missä tahansa ajatkin – olipa sitten kyseessä maantieajo tai odottamattomat jarrutukset kaupunkiliikenteessä. Mukavuus, kestävyys ja turvallisuus ovat Turanza T005 -kesärenkaassa täydellisessä tasapainossa.

Bridgestone Turanza T005

Luokkansa parhaat märkäominaisuudet

 • Parhaaksi luokiteltu rengas jarrutus- ja kaarrepidon osalta märissä olosuhteissa

Erinomaiset rengasmerkinnät

 • EU-rengasmerkintä A märkäpidosta ja B vierintävastuksesta

Pitkä käyttöikä

 • Merkittävästi edeltäjäänsä pidempi käyttöikä

 

Ajomukavuutta ja turvallisuutta kuivalla ja sateella. Hiljainen premiumluokan rengas.

Bridgestone Weather Control A005 - henkilöautot ja SUV/maastoautot

Bridgestone Weather Control A005

Bridgestonen kehittämä Weather Control A005 on turvallisuutta, suorituskykyä ja tehokkuutta ympäri vuoden tarjoava rengas, joka on myös erittäin miellyttävä ajettava.

Bridgestone Weathercontrol A005

Bridgestone A005 -rengas on tarjolla henkilö-, SUV- ja nelivetoautoihin. Siinä on luokkansa paras märkäpitoindeksi ja erittäin hyvä suorituskyky lumessa. Renkaalla on lisäksi pitkä käyttöikä, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa samat reilut ajokilometrit kuin ensiluokkaiset Bridgestone-kesärenkaat.

Bridgestone A005 on luotettava rengas, joka on erinomainen hallittava vaikeissakin olosuhteissa. Matkanteko on turvallista ympäri vuoden, säästä riippumatta.

A005 rengas on ”All Weather” rengas, joka soveltuu kaikkiin keleihin, myös kevyeen lumisateeseen ja loskaan. Parhaimmillaan rengas on Suomen huonokuntoisilla asfalttiteillä ollen hiljainen rengas ja erittäin mukava rengas ajaa huonokuntoisilla Suomen teillä.

A005 rengas on Suomessa tehtyjen kulutustestien mukaan myös erittäin kestävä rengaskilometrisuoritetta mitattaessa. Rengas on myös ”3PMSF” merkitty (3 peak Mountain Snow Flake) joka tulevassa uudistuneessa talvirengaslainsäädännössä on laillinen rengas myös Suomen talvessa.

Emme kuitenkaan suosittele A005 rengasta koviin talviolosuhteisiin, mutta kevyestä lumisateesta ja loskasta rengas selviytyy vielä hienosti.

 

Bridgestone Duravis VAN UUTUUS! - paketti- ja matkailuautot

Bridgestone Duravis VAN – UUTUUS!

Bridgestone Duravis VAN -renkaalla on luokkansa paras kilometritulos verrattuna muihin premium tavara‐autojen kesärenkaisiin. Lisäksi sillä on luokkansa paras kilometritulos kuivalla ja märällä sekä lyhin jarrutusmatka premium tavara‐autojen kesärenkaista. Duravis VAN -renkaat on suunniteltu kestämään ja pitämään kokonaiskilometrien kustannukset kurissa.

Renkaan yljen suojaripa: Ylimääräinen kehän suuntainen kumikerros suojaa reunakivien iskuilta ja parantaa tehokkuutta.

Kun haluat renkaat, joiden tulee suoriutua hyvin eri olosuhteissa ja olla taloudelliset, Bridgestone DURAVIS -malliston tavara-auton renkaat ovat oikea valinta.

Bridgestone Duravis VAN -rengas täyttää sähköajoneuvojen erityisvaatimukset.

Firestone Roadhawk 2 UUTUUS! - henkilöautot ja SUV/maastoautot

Firestone Roadhawk 2 – UUTUUS!

Uusi Firestone Roadhawk 2 -rengas toimii niin vilkkaassa liikenteessä, äkkijarrutuksissa kuin moottoritienopeuksissakin. Voit nauttia helposta hallittavuudesta, tarkasta käsiteltävyydestä ja luotettavuudesta jokaisella ajomatkalla.

 • Luokkansa paras märkäpidossa
  EU-rengasmerkinnän A-luokitus märkäpidossa
 • Entistä pidempi käyttöikä / parempi kilometritulos
  20 % parempi kilometritulos edelliseen sukupolveen verrattuna 1
 • Optimoitu polttoaineen-/energiankulutus
  12% pienempi vierintävastus edelliseen sukupolveen verrattuna 1

ENLITEN logo SÄHKÖAUTOVALMIUS: Sähköautojen erityisvaatimuksiin suunniteltu rengas.

1) Perustuu sisäiseen vertailuun, Firestone Roadhawk 2 -rengas verrattuna Firestone Roadhawk -renkaaseen, vertailukoko 225/55 R17 101W.

 

Firestone Roadhawk- henkilöautot ja SUV/maastoautot

Firestone Roadhawk

Renkaiden suorituskyky yleensä laskee ajan myötä. Firestone Roadhawk säilyttää suorituskykynsä kaikenlaisissa tieolosuhteissa, joissa mm. sadekeli, ruuhkainen liikenne, äkkijarrutukset ja moottoritienopeudet ovat tuttuja haasteita. Voit luottaa siihen, että renkaasi toimivat koko käyttöikänsä juuri niin kuin uutenakin.

Firestone Roadhawk

Ainutlaatuisen pintakuvion, kumiseoksen ja muotoilun ansiosta Roadhawk peittoaa kilpailijansa märällä, kun ajokilometrejä on takana 20 000 km. Firestone Roadhawk tarjoaa siis luokkansa parhaan märkäpidon ja hallinnan. Kun siihen lisää vielä yli 100 vuoden kokemuksen laaturenkaiden valmistamisesta, voit olla varma täydellisestä valinnasta melkein mihin tahansa ajotarpeeseen.

 • Luokkansa paras märkäpito
 • Luokkansa paras jarrutus kuivalla
 • Suorituskyky säilyy pidempään

 

 

Firestone Vanhawk 2 - paketti- ja matkailuautot

Firestone Vanhawk 2

Vanhawk on ammattiautoilijan kestävä ja polttoainetaloudellinen rengas, jolla on ilo autoilla haastavammissakin olosuhteissa. Firestone Vanhawk 2 -renkaan käsiteltävyys märällä tiellä on erinomainen, kuten myös vierintävastus ja polttoainetaloudellisuus.

Rengas on suunniteltu kestämään kulutusta. Se säilyttää suorituskykynsä jämäkän rakenteensa ansiosta pitkään. Kun käyttöikää on reilusti, säästät ammattiautoilijana kalustosi ylläpitokustannuksissa. Se tuo kilpailuetua liiketoiminnallesi.

Hankook Ventus Prime 4 UUTUUS! - henkilöautot

Hankook Ventus Prime 4 – UUTUUS!

Hankookin uusi Ventus Prime 4 edustaa suorituskyvyn, turvallisuuden, mukavuuden ja ympäristöominaisuuksien optimoitua yhdistelmää. Sen tuoteprofiili noudattelee edeltäjäänsä, riippumattomissa eurooppalaisissa rengastesteissä erinomaisesti menestynyttä Ventus Prime 3:a, joka on tähän saakka myydyin Hankook-rengas Euroopassa (yli 20 miljoonaa kappaletta vuodesta 2015 lähtien). Se on asettanut omana aikanaan uuden mittapuun jarrutukselle märällä alustalla, vierintävastukselle ja ohjautuvuudelle kuivalla alustalla.

Hankook Ventus Prime 4:n ”High Mileage Compound Technology” (korkean kilometrimäärän seosteknologia) on ratkaisevassa asemassa reilun viidenneksen edeltäjäänsä korkeammissa ajokilometrimäärissä. Uudenlainen seosyhdistelmä lisää kulutuspinnan kuviopalojen jäykkyyttä, mikä puolestaan keventää vierintävastusta ja vähentää kulumista.

Myös renkaan mukavuutta on parannettu entisestään. Ventus Prime 4:n pääurien seinämien reunoissa käytetään säteittäistä, kiilamaista 3D-rakennetta, joka vaimentaa äänen heijastumista kuviopalojen välillä.

Hankookin äänilaboratorion vertailumittauksissa todettiin, että Hankook Ventus Prime 4:n vierintämelua voitiin (nopeuden mukaan) vähentää jopa 2,5 dB(A). Tämä vastaa aistittua äänenvoimakkuutta, jota on vaimennettu noin 20 prosenttia.

Hankook Ventus Prime 3- henkilöautot

Hankook Ventus Prime 3

Hankook Ventus Prime 3 voitti AutoBild-lehden numerossa 5/2018 julkaistun kesärengastestin, jossa laitettiin 51 rengasvalmistajan renkaat paremmuusjärjestykseen.Hankook Ventus Prime3

“Testivoittaja, jolla on esimerkilliset ajo-ominaisuudet sekä märällä että kuivalla ajoalustalla, lyhyet jarrutusmatkat märällä ja kuivalla, miellyttävä ajomukavuus sekä hyvä hinnan ja suorituskyvyn suhde.”

Parempi kuivan kelin ajettavuus

 • Moottoripyöränrenkaista tuttu hydridikumiseos
 • Ripojen laidoilla keskenään erilainen kumiseos
 • Kulutuspinnan pitkittäisuramuotoilulla saavutetaan aiempaa pienempi vierintävastus

Huippusuorituskyky ja turvallisuus

 • Erinomaiset turvallisuus- ja suorituskykyominaisuudet
 • VAI-järjestelmän ansiosta pyörien suuntaus on helppo tarkastaa silmämääräisesti
 • Kehityksen huippua edustava ajomukavuus

Optimoitu märkäjarrutuskyky

 • Leveät pitkittäisurat poistavat veden nopeasti renkaan alta
 • Urien viisteiden ansiosta saavutetaan parempi ohjautuvuus märällä kelillä

Ensiasennusrenkaana mm. Porche Macan, MB GLC

Falken Sincera SN110 ECORUN - henkilöautot

Falken Sincera SN110 ECORUN – pieniin ja keskikokoisiin autoihin

Falken Sincera SN110 ECORUN on ihanteellinen valinta hintatietoisille autoilijoille. 

 • Renkaan aerodynaaminen sivupinta ja palojen optimoitu geometria pienentävät polttoaineenkulutusta ja tarjoavat korkealuokkaista mukavuutta.
 • Suljetut olka-alueen poikittaisurat mahdollistavat suoran ohjaustuntuman kuivalla ja vähentävät rengasmelua.
 • Puolipallomainen pääurien muotoilu parantaa kestävyyttä ja kilometritulosta.
 • Uraauurtava 4D-Nano Designteknologia parantaa käyttöikää, suorituskykyä märällä kelillä sekä alentaa vierintävastusta.
 • Erinomainen kokonaistaloudellisuus.